Fra bestilling til nedfrysning

Sådan fungerer det trin for trin

Trin 1: Bestilling af Save Stem Cell Centers fødselspakke

Når I har besluttet jer for at beskytte jeres barns stamceller, bestiller I en fødselspakke, som I modtager med posten efter et par dage. Fødselspakken indeholder alt det, jordemoderen skal bruge til nemt og sikkert at opsamle jeres barns helt unikke stamceller. 

I skal vælge, om I ønsker at opbevare stamcellerne fra navlesnorsblodet alene eller stamcellerne fra både navlesnorsblod og navlesnorsvæv. 

Trin 2: Opsamling af stamceller fra navlesnoren

Så snart jeres lille barn er kommet til verden, opsamler vores jordemoder stamcellerne fra navlesnoren. Opsamlingen er fuldstændig smertefri, sikker og ukompliceret for både mor og barn. Som regel vil I slet ikke lægge mærke til, at vores jordemoder er tilstede. Vi anbefaler afnavling indenfor WHO´s anbefaling til sen afnavling.
Save Stem Cell Center’s jordemoder vil efter opsamlingen sørge for transporten af stamcellerne til vores kontrakt laboratorium i Leipzig.

Trin 3: Modtagekontrol i vores kontrakt  laboratorium

Når stamcellerne ankommer til Save Stem Cell Center’s kontrakt laboratorium starter den første kontrol af stamcellerne. Temperaturen under transporten dokumenteres først ved hjælp af en specialbygget temperaturmåler i fødselspakken. Alle vedlagte dokumenter kontrolleres om de er udfyldt korrekt, ligesom alle arbejdstrin dokumenteres omhyggeligt.

Trin 4: Klargøring til bearbejdning

Efter modtagelse klargøres stamcellerne til bearbejdning i laboratoriet. Dette omfatter registrering af alle vigtige oplysninger om moderen, barnet, fødslen og stamcelleopsamlingen. Alle prøver tildeles et unikt Id nummer ved ankomst hvilket sikrer, at vi altid kan finde og identificere jeres barns stamceller.

Trin 5: Processen i vores kontrakt laboratorium

Al bearbejdning af navlesnorsblod og –væv foregår i steriliserede rum, som specialuddannet personale kun kan komme ind i via sluser. Efter bearbejdning tilsættes en speciel væske, som beskytter stamcellerne under nedfrysningen. Dette sikrer at stamcellerne beholder deres levedygtighed.

Trin 6: Nedfrysning i vores laboratorium

Stamcellerne nedfryses ned til – 145 grader i specielle fryseapparater. Derefter placeres de på deres endelig plads i vores opbevaringstanke, som er fyldt med nitrogen og opbevares ved -196 grader.

Trin 7: Opbevaring af stamceller fra navlesnoren

Temperaturen i hver enkelt opbevaringstank kontrolleres rutinemæssigt og drives uafhængigt af strøm. Det frosne navlesnorsblod og -væv kan hurtigt forberedes og gøres klar til brug.

5 gode grunde til at beskytte
dine børns stamceller

01

Stamceller er værdifulde, fordi de er kroppens byggesten

02

Stamceller bruges til at behandle alvorlige sygdomme

03

Stamceller har været brugt til behandling mere end 30.000 gange

04

Stamceller matcher med 25% sandsynlighed perfekt med søskende

05

Stamceller kan revolutionere fremtidens sygdomsbehandling